hajen.jpg.blogg.se

Vilnius pt. 1
Följ med på min och Marcus östluff! Vi började med att ta flyget (fusk, i know) till Vilnius, Litauen. Fatta nervösa peppiga artonåringar på ett flyg. <3
 
Vi kom fram sent och promenerade runt i den lilla staden efter att ha slängt av oss våra ryggsäckar hos vår airbnb. Åt världens godaste sushi och förundrades över hur vi kunde se gamla ståtliga byggnader, för att två minuter senare stå i utanför en ruin. Väldigt märkligt.
 
Dagen efter gick vi till Uzupis, en liten liten självständig republik mitt i Vilnius. Inte jätte seriöst dock, vad jag förstår det som på wikipedia. Men fint, och de hade deras författning uppsatta på ca tjugo olika språk. Blandannat norska, svenska och arabiska. 
 
De tre sista är även Uzupis motto, tak wiki för den upplysningen. 
 
 
Hade lätt kunnat bo här.
 
 
Allra allra helst här! Nära till en gammal kyrka samt en italiensk resturang som hade en (stor) grej för mozzarella. 
 
 
Sen gick vi vidare mot Gamla stan, förbi en vägg med en massa konstprojekt. Tyckte bäst om denna ↓ . 
 
 
I sällskap med min bästa turist letade vi efter en gammal kyrkogård. Vilnius är ganska litet, busskort är inte riktigt nödvändigt för en kan lätt gå igenom hela staden. 40 minuter från hörn till hörn på kartan. Kanske lite mer, men du fattar.
 
 
Vi var lite vilse, men vad gör det med denna utsikt. Hustaken <3 . 
 
 
Vi hitta! Och tur var väl det, M sa i efterhand att denna lite glömde kyrkogård var något av de finaste han såg i Vilnius. Jag fattar vad han menar.
 
 
Kors och gravar överallt, läste att de äldsta var från 1800någonting-talet. Och platsblommor. What. The. Men mkt smart ändå, då ser det alltid lite blomstrigt ut. Bättre än hur det ser ut på starkars morfars grav. 
 
 
Åh!! Blev helt till mig när jag fick syn på dessa små röda insekter. Det kryllade av dessa på min låg och mellanstadieskola, vi brukade ägna långa raster åt att bygga städer åt de och ha de som husdjur. I efterhand tycker jag väldigt synd om de, men roligt hade vi iallafall. Eldbaggar kallade vi de för, vet inte om de faktiskt heter så.
 
 
Kyrkogården bara fortsatte. Vi kom faktiskt aldrig till något slut av den, fick vända när vattenflaskan blev tom. 
 
 
Fortsättning följer.